Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 28 січня 2014 р.

Якщо вірити страхітливим даними статистики, то 80% жінок хоча б раз ставали жертвами домашнього насильства. Щорічно в Росії дві тисячі жінок закінчують життя самогубством, втомившись від постійного приниження і знущань у власній родині. 
Так як же уникнути насильства в сім’ї і чи варто прощати навіть одноразове застосування сили?
Сім’я — це те, що дає людині ти, впевненість у завтрашньому дні, любов і повагу. Але це тільки в ідеалі. 
Насправді, у світі величезна кількість жінок, для яких сімейне життя — це справжнісіньке випробування на витривалість. Чи можливо жити у постійному страху за власне життя і життя своїх дітей?

Що можна назвати насильством в сім’ї 
? 
Будь-які умисні дії фізичного, психологічного, сексуального, економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого визнаються в Російській Федерації насильством в сім’ї. 
Сміливо можна говорити про насильство в сім’ї в тому випадку, якщо ваші конституційні права порушуються членом сім’ї, завдаючи вам моральну шкоду, а також шкоду психологічному і фізичному здоров’ю.
Які наслідки такого насильства? 
Не варто, мабуть, говорити про те, які наслідки для жінки можуть наступити вследствии насильства в сім’ї . Це і різні травми, проблеми психічного характеру, схильність до суїциду, навіть інвалідність, не кажучи вже про депресивному стані і постійному почутті страху в присутності чоловіка.
Але наслідки настають не тільки для жінки, що стала жертвою насильства . У сім’ях, де побої і приниження вважаються нормою, дуже сильно страждають діти. І не варто думати, що раз дитина маленька, то він не усвідомлює того, що відбувається. Діти на підсвідомому рівні відчувають, що відбувається між батьками.
Самими простими проблемами у дітей, які виховуються в сім’ях, в яких отці б’ють матерів , є заїкання, нетримання сечі (енурез), а також почуття страху. І це, необхідно повторити, найпростіші проблеми. Діти в «бойових» сім’ях, безініціативні, худенькі і бліді. Для таких дітлахів немає нічого страшнішого, ніж батько. Ми не говоримо про проблеми психологічного характеру, оскільки, швидше за все, всім і без того зрозуміло, що таких проблем безліч, і вони спостерігаються у всіх дітлахів, які виросли в таких умовах.
Як розпізнати небезпеку? 
Розпізнати потенційного агресора досить просто. Процес починає розвиватися зазвичай з не мотивованого нападу агресії. «Причиною» може послужити будь-яка дрібниця, наприклад, недосоленим борщ. Чоловік починає заводитися на очах, може дозволити собі у вашу адресу грубі висловлювання, принизливі репліки або навіть штовхнути вас. 
Якщо ви відразу ж не визнали свою «провину», а почали відстоювати свою точку зору і опиратися його образам, то чоловік одразу ж починає буквально звереть. У такому стані чоловік може запросто вас вдарити, побити, жбурнути на підлогу. Після цього нападу люті, зазвичай через кілька годин, чоловік нібито «усвідомлює, що накоїв» і слізно благає про прощення, клянучись, що такого більше не повториться. Сценарій завжди один і той же. Найжахливіше, що такий напад обов’язково повторитися.
Що робити? 
З такої сім’ї необхідно бігти. Біжіть як можна далі і не озирайтеся. Якщо боїтеся піти відкрито, то підіть, коли чоловіка не буде вдома. Перший час ви можете пожити у друзів, знайомих, родичів. У кожному місті є спеціальні телефонні номери служби довіри. 
У таких службах ви можете розповісти про свої проблеми, отримати як психологічну, так і юридичну консультацію.
Головне, пам’ятайте, що ви не одна. Таких жінок, як ви мільйони. З вами поруч є друзі, колеги, близькі, рідні, ваші діти, нарешті. 
Не забувайте і про те, що в нашій країні нанесення тілесних ушкоджень — це діяння, яке переслідується за законом. Не шкодуйте свого кривдника, який ні краплі не шкодував вас. Рятуйте себе, своїх дітей, захистіть себе від агресії і спіть спокійно!

(http://www.isb.kiev.ua/b-e-znachit-ljubit-nasilstvo-v-sim-i/)

Немає коментарів:

Дописати коментар